auri04L’auriculoteràpia és una variació de l’acupuntura que estimula els punts d’acupuntura que es troben a l’orella utilitzant agulles, boletes de metall o ultrasons, amb l’objectiu de tractar diverses malalties, especialment el dolor i les addiccions. També és una tècnica molt utilitzada per a tractaments de control dauri03e pes, ja que estimula la relaxació del pacient i la seva predisposició per completar els tractament global.

Pot ajudar a tractar moltes malalties i símptomes i es pot utilitzar com a tractament únic i individual, tot i que habitualment s’aplica com a complement d’altres tècniques o tractaments (fisioteràpia, quiromassatge, osteopatia, teràpies energètiques, nutrició, etc.) i també com a tractament preventiu d’algunes patologies concretes.

Aplicacions de l’auriculoteràpia:

  • auri02Dóna molt bons resultats en alteracions i dolors musculars o articulars (contractures, espasmes musculars, ciàtica, lumbàlgies, torticolis, inflamacions, artrosis, artritis, etc.).
  • Alteracions respiratòries i del sistema immunològic (asma, bronquitis, tos, al·lèrgies, infeccions, etc.)
  • Problemes de l’aparell digestiu (acidesa, restrenyiment, diarrea, etc.)
  • Problemes o alteracions hormonals i del metabolisme (alteracions menstruals, menopausa, tiroides, etc).
  • Problemes psicològics i estats depressius, insomni, ansietat, estrès, migranyes, etc.
  • Ajuda a la deshabituació d’addiccions i en teràpies de control de pes, ja que redueix l’estat d’ansietat i estrès.

auri01L’auriculoteràpia té les seves arrels en la medicina tradicional xinesa. Així com l’acupuntura defineix diferents punts en el cos per al tractament de diverses situacions, uns punts similars es defineixen a l’orella.

En la dècada dels anys 50, el Dr. Paul Nogier va ampliar les cartes xineses originals a un sistema més ampli. Mentre que els textos antics mostraven només uns pocs punts per a condicions específiques, el treball del Dr Nogier va demostrar que l’orella és en realitat un micro-mapa de tot el cos, amb totes les parts representades.

Per tant, totes les parts del cos poden ser avaluades i tractades per mitjà de l’orella. Gran part de l’obra original del Dr. Nogier s’ha comprovat en nombrosos estudis d’investigació, i els dos sistemes xinesos i europeus es basen en el seu treball.

Funciona per a reduir pes?

L’auriculoteràpia actua com un complement per a baixar de pes, ja que disminueix la gana produint una sensació de benestar i d’haver menjat bé. El pacient es troba més tranquil, no te desig de menjar de forma compulsiva i té energies positives que l’ajuden a portar a terme el tractament complet.

Amb aquesta teràpia es pot reduir la ingesta d’aliments. Com que les endorfines afecten al sistema digestiu i hormonal, l’Auriculoteràpia pot ajudar a equilibrar els dos sistemes principals per perdre pes: el metabolisme i la força de voluntat.

L’auriculoteràpia ajuda a aprimar-se i a mantenir el pes, a controlar l’ansietat, millorarà el teu sistema digestiu, a controlar la ingesta compulsiva i regularà els estats d’estrés, millorant així l’estat d’ànim.

Més informació sobre Auriculoteràpia:


fletxa Auriculoterápia: El secreto de Penélope Cruz para perder peso.
fletxa Emol Tendencias&mujer: Los secretos y beneficios de la auriculoterapia.
fletxa Web consultas: Beneficios de la auriculoterapia y contraindicaciones
fletxa Web consultas: Qué es la auriculoterapia?
fletxa Web consultas: Cómo es una sesión de auriculoterapia?
webconsultas_logo