Acupuntura
Acupuntura
L’acupuntura és una tècnica de curació que consisteix en la punció amb agulles fines en punts especials del cos, anomenats punts acupunturals. La punció estimula aquests punts produïnt una reacció que mobilitza l’energia pròpia de la persona, aconseguint una funció terapèutica i/o preventiva.

Homeopatia
Homeopatia
L’homeopatia és una ciència mèdica que es basa en el principi de similitud. El que intenta és activar la recuperació del pacient mitjançant la prescripció de substàncies que, per experimentació, han demostrat produir símptomes semblants al quadre que aquest presenta, sempre en dosis infinitesimals.
La seva finalitat no és atacar directament els símptomes de la malaltia (com fa la medicina tradicional) sinó activar en el cos del pacient els mecanismes per prevenir i restablir la salut, d’una forma permanent i segura.

Moxibustió
Moxibustió

La moxibustió és una tècnica de la medicina tradicional xinesa que consisteix en aplicar calor en punts específics del cos amb unes petites brases de plantes (de forma semblant a un con o a un puro) anomenades moxes. És considerada una de les teràpies més antigues utilitzades per la humanitat i apareix en manuscrits xinesos del segle II abans de Crist.
Una de les teràpies que es realitza amb moxibustió és l’ajuda en casos de malposició fetal, que torna al fetus a la seva possició natural amb una teràpia que no genera cap estrés ni a la mare ni al nadó.